De Postkoets | Bedrijfsfeesten, Bruiloften, Evenementen, Horn, Limburg De Postkoets | Bedrijfsfeesten, Bruiloften, Evenementen, Horn, Limburg De Postkoets | Bedrijfsfeesten, Bruiloften, Evenementen, Horn, Limburg
De Postkoets | De Postkoets is de unieke locatie voor al uw evenementen, bruiloften, feesten, bedrijfspresentaties, vergaderingen, recepties, workshops, horn, roermond, limburg

Nieuwsbrief


Inschrijven

Uitschrijven

Verenigingen


Horn kent een zeer rijk verenigingsleven. Deze maken veelal gebruik van De Postkoets. Wij zijn er trots op dat een groot deel van het verenigingsleven zich in De Postkoets afspeelt.

Hieronder het overzicht van de verenigingen die actief zijn in De Postkoets.

 

HANDBOOGVERENIGING WILHELMINA

Handboogvereniging Wilhelmina Horn sedert 1894         Handboogvereniging Wilhelmina is opgericht in 1894En daarmee een van de oudste verenigingen van Horn. Op het ogenblik schieten wij met een zestal in de Ere klasse en een zestal in de A klasse van de bond Gezellig samenzijn. Sinds 1992 trainen wij in De Postkoets, we zijn begonnen in de Bartelemeuszaal, deze werd later verbouwd en voorzien van een bowlingbaan.Op deze baan hebben wij voorzieningen aangebracht zodat wij onze doelpakken kunnen opstellen. Zo kunnen wij op een afstand van 25 meter op 4 banen schieten ook na de laatste verbouwing tot MFC De Postkoets. De trainingen zijn op donderdag en beginnen voor de jeugd om 19.00 uur en voor de senioren om 20.00 uur. Ook op zondagmorgen is er training en begint dan om 10.00 uur.    

HARMONIE DE DRIE HORENS:

Vereniging Horn - Postkoets - HARMONIE DE DRIE HORENS:

De vereniging werd in 1919 opgericht. Het was Prins Hendrik die het eerste vaandel schonk aan de toen nog fanfare "De Drie Horens" bij zijn bezoek aan het Kasteel van Horn.

 

Zoals zo vele fanfare-orkesten werd ook "De Drie Horens" in de loop der jaren omgezet in een harmonie.

 

Vanuit de laagste afdeling werkte de harmonie zich langzaam op. Met de komst van Frans Hendrikx als dirigent in 1992 kwam een en ander in een stroomversnelling.

 

Sinds jaren musiceerde de vereniging in de afdeling uitmuntendheid, maar hierin kwam in 1994 verandering door de promotie van de Ere-afdeling en de titels Limburgs- en Federatief-kampioen.

 

In 1997 presenteerde de harmonie zich op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en promoveerde daar naar de Superieure afdeling.

 

In 2002 presenteerde harmonie "De Drie Horens" o.l.v. Frans Hendrikx zich voor het eerst tijdens een Bondsconcours in de superieure afdeling en behaalde een zeer fraaie eerste prijs behaald. Daarna werd in 2005 deelgenomen aan het wereldmuziek concours te Kerkrade in de Eerste Divisie, de voormalige Superieure afdeling, waarbij een eerste prijs werd behaald.

 

Op dit moment lopen de voorbereidingen voor deelname aan de concoursconcerten op 23 oktober in de Oranjerie te Roermond. Harmonie "De Drie Horens" komt daarbij uit in de Tweede Divisie.

 


HEEMKUNDEVERENIGING

 

Heemkundevereniging Horn is opgericht in het najaar van 2006. Het aantal leden bedraagt al meer dan honderd. De activiteiten van de afgelopen jaren hebben veel waardering geoogst zoals in: 2007: het plaatsen van een nieuw wegkruis bij de rotonde Rijksweg/Beegderweg en een expositie over bierbrouwerij Huyben met bijbehorende uitgave van het boek Brouwerij Huyben.;2008: expositie in de parochiekerk over het Rijke Roomsche Leven en uitgave van het boek St. Martinus en de parochie Horn ;2009: expositie en mede-organisatie van de heropening/restauratie molen De Hoop;2010: herinvoering na 50 jaar van het zegenen van de "kroedwès". Een werkgroep is al maanden intensief bezig met het schrijven van een boek over het kasteel Horn en zijn bewoners. Dit boek wordt ter gelegenheid van het vijf-jarig bestaan uitgegeven in het weekend van 24 / 25 september 2011. Voorts wordt hard gewerkt aan een beschrijving van 95 boerderijen die Horn ooit rijk was. Naast bovengenoemde activiteiten brengt Heemkunde Horn elk jaar haar heemkundekalender uit. Komend jaar verschijnt tevens een nieuwkomer nl. de Kroniek van Horn 2010 waarin allerhande Hornse aangelegenheden te lezen zijn.  Elke eerste woensdag van de maand wordt in principe een algemene ledenbijeenkomst en op de derde woensdag een inloopavond georganiseerd. Vrijwel alle bijeenkomsten zijn voor iedereen vrij toegankelijk.Ons programma wordt ruimschoots van te voren aangekondigd in 't Blaedje en in de Streekbode.

HORNER BRIDGECLUB:

Vereniging Horn - Postkoets - HORNER BRIDGECLUB:

Bridge is een gezellige denksport voor jong en oud. 
Wij zijn een club voor de beginnende bridger en de betere wedstrijdbridger. Maar boven alles staat een gezellige sfeer.

De Horner Bridge Club is opgericht op 1 januari 1971 en is aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. De speelavond is de dinsdagavond. We beginnen om 19.30 uur en spelen meestal 28 spellen. 

De Horner Bridge Club kenmerkt zich door een ontspannen sfeer. Er wordt gespeeld in lijnen die zijn ingedeeld naar sterkte. Hierdoor is er voor iedereen de mogelijkheid om te bridgen op zijn of haar eigen niveau. 

Als U een keer wilt meespelen geen probleem: neem dan contact op met Marian Lauwers 06-48478870

TONEELGROEP SPELENDERWIJS

Toneelgroep Spelenderwijs is sinds 1978 actief in Horn en heeft in de loop der jaren een groot aantal blijspelen, komedies, eenakters, opgevoerd.

Wij mogen ons dan ook verheugen op een vast publiek zowel inwoners van Horn alsook van de ons omliggende dorpen.

Ieder jaar wordt er weer hard gewerkt aan een productie die meestal in november op de planken komt.

Uitzonderingen zijn natuurlijk de toneelstukken op locatie (B.V. op de boerderij Casquettenhof ) ,die voor ons ook hoogtepunten zijn.

Een zeer actieve vereniging van 20 leden die creativiteit en spelplezier hoog in het vaandel heeft, nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat en dat ook dit jaar weer laat zien door mee te gaan met een regisseur die zeer vernieuwende ideeën erop na houdt en ook nog de hele vereniging aan het zingen krijgt.